Couscous met rivierkreeftjes
Een makkelijke complete couscous.
Ingrediënten
Bereiding
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 300 g couscous
- 50 g pijnboompitten
- 1 gele paprika
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 0.25 bosje basilicum
- 2 bosuitjes
- 100 g groene olijven zonder pit
- 150 g rivierkreeftjes
- 75 g rucola
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op;
- Schep de couscous in een kom, giet de groentebouillon erover tot de couscous 1 centimeter onder staat. Dek de kom af met een bord en laat de couscous ongeveer 10 minuten wellen;
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan;
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes;
- Snijd de tomaatjes in partjes;
- Pel en hak de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn;
- Verhit olie in een wok en fruit de knoflook en ui;
- Voeg de paprika toe en bak deze circa 2 minuten mee;
- Voeg de tomaat toe;
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes;
- Roer de couscous los met een vork en schep de couscous in de wok;
- Snijd de bosuitjes in ringen en roer ze met de olijven door de couscous;
- Meng de rivierkreeftjes en de rucola door de couscous.